Stolpen en boerderijen

Meer...

VAKKUNDIGE(VER)BOUW VAN UW STOLP

Maarten Koning staat bekend om zijn stolpen met échte ‘Maarten Koning uitstraling’. Dit houdt in; een uniek ontwerp, van hoogwaardige kwaliteit en gerealiseerd met respect voor de authentieke elementen van een stolp, zoals het vierkant en de darsdeuren.

In het ontwerp houdt Maarten rekening met de lichtinval en de omgang met energie. Licht is leven. Waar we vaak zien dat stolpen donker zijn van binnen, creëert Maarten licht. Dit doet hij bijvoorbeeld door het plaatsen van zijn specifieke langwerpige dakramen. Bij her- of verbouw van een stolp wordt er veel met eerder gebruikte materialen gewerkt en blijven de authentieke- en monumentale elementen bewaard.

 

Een Maarten Koning stolp boerderij

Nieuwbouw en verbouw

Of u nu nieuw- of verbouwd, bij het ontwerp wordt er vooral rekening gehouden met de wensen van de klant, de ligging in het landschap en de routing van de woning ten opzichte van de zon. Ook hier wordt er veel gewerkt met licht en energie. Want dat heeft een mens nodig, om een leefomgeving te creëren die comfortabel aanvoelt.

Werkwijze

  • Overleg met opdrachtgever over de wensen
  • Tekenofferte
  • Inmeten
  • Het ontwerp
  • Eventuele aanpassingen
  • De bouwaanvraag kan beginnen…

Behoud van stolpenModerne inslagBijgebouwenLichtinvalMonumenten

Als ambassadeur van de stolp heeft Maarten een oneindige kennis, opgedaan in de afgelopen decennia, over de stolp en zijn kenmerken. Veelal wordt Maarten ingeschakeld voor het ‘lezen’ van een stolp. Zo krijgt u de benodigde kennis om gericht aan het werk te gaan.Maarten Koning zet zich ook in voor het behoud van stolpen. Dit doet hij onder andere d.m.v het restaureren van een stolp. Maarten Koning is hier expert in door zijn tomeloze ervaring en kennis van de manier waarop er vroeger gewerkt werd. Er worden veel materialen hergebruikt. Hierdoor worden de agrarische sfeer en de nostalgische elementen behouden. De ziel van de boerderij blijft en kan eventueel gecombineerd worden met moderne elementen. Dit samen maakt een uniek geheel.

Ondanks de liefde voor de eeuwenoude boerderij kan Maarten Koning ook voldoen aan uw moderne wensen. De combinatie van modern en authentiek is het beeld van vandaag en morgen. Denk hierbij aan landelijke loft woningen of uw eeuwenoude boerderij in een moderne jas. Hierbij is er een hoog afwerkingsniveau en worden producten als staal, RVS, glas, natuursteen en hout gebruikt.

Een bijgebouw in dezelfde stijl als uw stolp is ultiem. Net zoals vroeger, geeft een bijgebouw dan toegevoegde waarde aan het totaalplaatje, creëert het daadwerkelijk extra berg- en leefruimte en brengt het sfeer met zich mee. Uiteraard is het ook mogelijk uw bijgebouw te laten ontwerpen of verbouwen door Maarten Koning.

Maarten Koning staat bekend om zijn woningen met een échte ‘Maarten Koning uitstraling’. Dit houdt in; een uniek ontwerp, van hoogwaardige kwaliteit en gerealiseerd met respect voor de authentieke elementen van een woning. Hierbij is lichtinval en omgang met energie voor Maarten van groot belang.

Het verbouwen of restaureren van een monumentaal pand is altijd een ingewikkelder traject dan bij bijvoorbeeld een regulier woonhuis. Restauratie is een vak apart en er komen veel bijkomende zaken als vergunningen, bouwplannen, wetten en regels bij kijken.  Maar het verbouwen of restaureren van een monumentaal pand begint bij een historisch onderzoek. Hoe was de situatie vroeger?

En daarna?
Meestal vraagt de opdrachtgever om tijdens de bouw mee te kijken. ‘Directie voeren’ heet dat. Dat doet Maarten graag, nadat er afspraken over zijn gemaakt. Dit gaat het makkelijkst wanneer Ambacht aannemersbedrijf is ingeschakeld. Ambacht BV bouwt verreweg de meeste projecten van Bouwkundig ontwerp– en tekenbureau Maarten Koning.

Tuininspiratie opdoen?

Wilt u een moderne, een landelijke of een eigentijdse tuin? Of weet u het nog niet helemaal? 
Kijk dan hier eens voor wat extra inspiratie!

Ronde schoorsteenDakraam in een stolp
Inspiratie
ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING