Hoeveel ben je eigenlijk waard?

Als je er aan denkt (of moet denken) om iets anders te gaan doen, kun je jezelf de vraag stellen: wie gaat mij aannemen, wie gaat mij een contract geven?

Het antwoord hangt natuurlijk af van jouw eigen waarde. En jouw eigenwaarde natuurlijk. Heeft de wereld al alles van je gezien? Schuilt er nog een ander talent in dat het verdient om getoond te worden? Vast wel. Soms zeg je dat grappend: als ik niet meer doe wat ik nu doe kan ik altijd nog (…) worden.

Wat vul jij in bij de puntjes?

Het is niet reeel dat je één keer in je leven een keuze mag maken voor een beroep en dat je daar vervolgens je leven lang aan vast zou moeten zitten. Dat doet geen recht aan de veelzijdigheid van jou als mens. Het pas juist in deze tijd om de bakens af en toe te verzetten. Soms gedwongen, soms vrijwillig. Zij die dat doen worden daar niet slechter van, blijkt vaak na verloop van tijd

Zij die dat doen worden daar niet slechter van.

Rutger

Toen Koopmans in 2008 stopte als bankier, was dat om na te denken over wat hij nog meer voor de samenleving en de economie kon betekenen.

Bestel het boek"Eigen Baas"

Een leuk kado, voor uzelf, voor anderen. Bestel het boek hier, en u ontvang een gesigneerde versie en u steunt daarmee het Johan Cruijf Foundation.

Meer Blogs met de #Tag

Goede raad
Vertrouwen of niet vertrouwen

Vertrouwen is een keten met jou in het midden. Links en rechts staan mensen. Wie kun jij vertrouwen?

Lees verder...
Hoeveel ben je eigenlijk waard?

Het is niet reeel dat je een keuze mag maken voor een beroep en daar vervolgens je leven lang aan vast zit.

Lees verder...

Alle Topics