Een gelukkige eigen baas en een oude narrige baas

De grootste bron van spijt van mensen op hun sterfbed is dat ze niet het leven geleid hebben dat ze zelf wilden leiden maar het leven dat ze zich hebben laten opdringen.

In deel I van mijn boek schrijf ik over de pieken en dalen in mijn leven in de afgelopen tien jaar. Sommige lezers moeten er om glimlachen omdat ze dezelfde hoogtepunten en tegenslagen hebben gekend. Anderen vragen zich bezorgd af of ik niet diep ontgoocheld  ben geraakt!

Welnee, wat fout gaat door jezelf, kun je zelf ook repareren.

Wat goed gaat door jezelf geeft je een scheut zelfvertrouwen. Je bent kortom zelf de oorzaak van elk gevolg. “Er is wel veel mis gegaan”, bromde een oude narrige man na het bladeren door mijn boek. Dat is de reactie van iemand die spijt heeft dat hij niet zijn eigen keuzes heeft durven maken. De oude narrige man voelde die spijt nu al opkomen En ook al is hij nog lang niet dood, het is te laat voor hem om zich te ontworstelen aan zijn eigen karikatuur.

Doe dat jezelf niet aan. Wees je eigen baas, dat maakt je gelukkig.

Rutger

Toen Koopmans in 2008 stopte als bankier, was dat om na te denken over wat hij nog meer voor de samenleving en de economie kon betekenen.

Bestel het boek"Eigen Baas"

Een leuk kado, voor uzelf, voor anderen. Bestel het boek hier, en u ontvang een gesigneerde versie en u steunt daarmee het Johan Cruijf Foundation.

Meer Blogs met de #Tag

Leven
Een gelukkige eigen baas en een oude narrige baas

De grootste bron van spijt van mensen op hun sterfbed is dat ze niet het leven geleid hebben dat ze zelf wilden leiden

Lees verder...

Alle Topics