interieur

Meer...

interieur architectuur

Een interieur wat volledig past bij uw woning, in dezelfde sfeer en stijl, volledig gepersonaliseerd, dat wil toch iedereen? Ook dit is mogelijk bij Maarten Koning. U krijgt een interieuradvies op locatie en uw wensen kunnen tot op de centimeter nauwkeurig uitgevoerd worden. Van hieruit maken wij schetsmatig een interieurontwerp op maat. We werken met verschillende stijlen en materialen. Gaat u voor authentiek of modern? Of toch een mix? Wij kunnen u werkelijk met alles van dienst zijn.

Wij geven u graag wat voorbeelden. Stel; u wilt een huis laten bouwen en u ziet graag ronde vormen. Het zou mooi zijn om dit dan terug te laten komen in uw huis. Aan de buitenkant lukt dit goed. De vorm van het dak is rond en ook de buitenmuren bestaan gedeeltelijk uit ronde vormen. Maar hoe laat u dit terug komen aan de binnenkant? Maarten Koning kan u hierbij goed van dienst zijn. Wist u dat u de vormen terug kunt laten komen in ál uw toonaangevende elementen in uw interieur? Voorbeelden hiervan zijn; de keuken, de trap, uw bed, de voordeur en de badkamermeubelen. Door hier samen met Maarten Koning over te sparren krijgt u een uniek geheel, volledig toegespitst op uw eigen wens, waardoor écht alle ‘puntjes op de i’ komen te staan, zowel binnen als buiten.

Dus, laat u verleiden door het vakmanschap van onze timmerlieden…

Man van de detailsAuthentiek

Bij Maarten Koning kunt u de details voornamelijk terugvinden in de kozijnen, de ramen, het metselwerk en het gebruik van kleur. Maar ook het optimale gebruik van lichtinval, energie en duurzame , moderne materialen is kenmerkend voor Maarten Koning.

Binnen het bedrijf Maarten Koning heerst de cultuur; als het niet te koop is, dan maken we het zelf. Bij Maarten Koning kunnen ze alles voor u maken, waardoor er een mooie combinatie ontstaat tussen oud en nieuw.

WAAR LETTEN WE OP BIJ EEN BOUWKUNDIG ONTWERP?

 • Bij ontwerpen wordt altijd rekening gehouden met de lichtinval. De grote vraag is; waar staat de zon? Lichtinval is van groot belang voor uw woongenot, want licht doet immers leven. In alle ontwerpen van Maarten Koning staat licht centraal;
 • Energieverbruik. In combinatie met licht kan er veel energie bespaard worden. Maar ook door de isolatie die wordt toegepast en de bron van verwarming;
 • De routing van het ontwerp is erg belangrijk. Hierbij wordt vooral gelet op de ligging ten opzichte van de buren, de weg, logische lijnen en praktische zaken.
 • De ontwerpen van Maarten kenmerken zich door de hoogwaardige materiaalkeuze. Er worden veel hoogwaardige en natuurlijke producten gebruikt, waardoor een ontwerp echt een “Maarten Koning” handtekening krijgt. Hierdoor heeft het niet alleen een unieke hoogwaardige uitstraling, maar is het object ook goed bestand tegen weersinvloeden. Op het moment dat een object gebouwd wordt, gaan we er al van uit dat het een monument moet kunnen worden.
 • Kortom, er wordt “gezond gebouwd”. Indien u wenst kan er ook rekening gehouden worden met energie technische zaken (zoals minder straling), die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van de bewoners.

Werkwijze

 • Wensen van de klant bespreken;
 • Budget bepalen;
 • De schetsen worden gemaakt;
 • Maatvoering wordt opgemeten;
 • Details worden besproken;
 • Uiteindelijk komt hier het bouwkundig ontwerp uit voort.

Nadat het bouwkundig ontwerp klaar is kunt u er voor kiezen dit ontwerp ook te laten bouwen door het bouwbedrijf van Maarten Koning, Ambacht aannemersbedrijf.
Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • De architect wordt nauw betrokken bij de bouw en stuurt de bouw direct aan;
 • Tijdens het ontwerp kan het bouwbedrijf al meegenomen worden in het proces, dit scheelt een hoop overleg en tijd;
 • Besproken ontwerp wordt meteen vertaald naar de timmerlieden, in overdracht gaat het meeste verloren, dit wordt hiermee voorkomen;
 • De lijnen zijn kort, en met korte lijnen maak je rake klappen;
 • Tot slot;, de kracht van deze samenwerking is dat de ziel en de trots van de architect in het ontwerp zitten. Alleen een bouwbedrijf wat hier zo nauw bij betrokken is, kan dit krachtig uitvoeren.

Gemeentelijk advies

Een bouwaanvraag neemt ook de mogelijke vergunningsverplichtingen met zich mee. Ook hierin kunnen wij u van A tot Z van dienst zijn. Wij geven advies en begeleiding in het gehele gemeentelijke proces en helpen met de gemeentelijke hindernissen. We kunnen alvast wel vermelden; met de welstandcommissie krijgt u geen problemen. Het uiterlijk van een object dat door Maarten Koning is ontworpen, wordt zelden door de welstandcommissie bekritiseerd.

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING